Myrskyrintama ja voimakkaat tuulet ovat saapumassa Suomeen: Katso neuvot, kuinka voit välttää laitteidesi rikkoutumisen myrskyn aikana

Irrota tietokoneet, modeemit, TV:t ja digiboksit sähköverkosta myrskyjen ja ukkosten ajaksi, niin vältät laitteidesi hajoamisen jännitepiikkien vuoksi.

Irrota laitteet sähköverkosta. Helpoin tapa välttää laitteidesi hajoaminen ukkosen tai myrskyn aikana on ottaa laitteet kokonaan irti sähköverkosta hyvissä ajoin ennen ukkosta tai myrskyä. Viimeistään ukkosen tai myrskyn alkaessa irrota TV, digiboksi ja kaapelimodeemi sähköverkon lisäksi myös antennipistokkeesta. ADSL- ja VDSL-yhteyksissä irrota myös puhelinjohto puhelinpistokkeesta.

Ukkosen tai myrskyn vaikutukset jopa kilometrien päähän. Huomioithan, että jopa muutaman kilometrin päässä sähköverkon päälle kaatuva puu voi aiheuttaa jännitepiikin/ylijännitettä, joka voi rikkoa laitteesi.

Jännitepiikkien avuksi ylijännitesuoja. Ukkosen ja myrskyn aiheuttamilta jännitepiikeiltä voit suojautua myös ylijännitesuojalla, joka kannattaa liittää sekä maadoitettuun pistorasiaan että antennipistokkeeseen. Ylijännitesuoja estää salaman tai linjalle kaatuneen puun aiheuttaman virtapiikin siirtymisen rakennuksen sähköverkkoon ja laitteisiin.

Myrskyjen ja ukkosten aikana myös sähkökatkokset ovat tavallisia. Sähkökatkot näet sähkökatkokartasta. Lataamalla kännykän akun täyteen hyvissä ajoin varmistat, että laitteessasi on virtaa mahdollisen sähkökatkoksen yllättäessä.