Fiskarsin sakset saavat loppuvuodesta 2023 ja alkuvuodesta 2024 taianomaisen muodonmuutoksen. Ammentaen inspiraatiota satujen maailmasta ja Tove Janssonin ikonisista Muumi-tarinoista viisi uutta, nostalgista designia tarjoavat täydellisen pakopaikan arjen kiireiden keskellä.

Luova tekeminen on tehokas tapa vähentää stressiä ja edistää hyvinvointia. Luovuuden lisääminen arkeen on myös hauskaa eikä se vaadi suurta työkaluvalikoimaa. Vuonna 2022 tehdyn tutkimuksen mukaan* 38% kuluttajista ilmoitti mieluummin ostavansa vähemmän, mutta laadukkaampia tuotteita. Itsensä hemmottelu on myös kasvattanut suosiotaan. (* Euromonitor 2022)

Kuluttajat etsivät pakotietä arjen kuormittavuudesta. Kun elämä tuntuu joskus hallitsemattomalta, nostalgia voi tarjota lohdun tunnetta. Uudelleenmuotoillun sarjan korkealaatuiset sakset lisäävät jokaiseen päivään hieman leikkimielisyyttä – ja niillä on tarina tai kaksi kerrottavanaan.

Fiskars x Iittala – taika piilee yksityiskohdissa
Suomalaisen taiteilijan ja kuvittajan Klaus Haapaniemen suunnittelema Taika-kuosi ilmestyi ensin suositussa Iittalan astiastosarjassa. Tänä vuonna nämä sadunomaiset ja mielikuvitukselliset kuosit heräävät eloon Fiskars-saksien ajattomissa kahvoissa kolmessa upeassa värivaihtoehdossa: valkoinen, sininen ja punainen, tuoden taianomaista virettä päivittäisiin leikkaustehtäviin keittiössä, toimistossa ja koulussa. Sakset ovat täydellisiä joululahjoja ja täydennyksiä lahjakoreihin, ja ne on mahdollista hankkia myös kauniissa lahjapakkauksessa.

Fiskarsin Muumi-sakset – runsaasti lapsuuden nostalgiaa
Mikään ei ilmaise lapsenomaista iloa kuten suositun kirjailijan ja taiteilijan Tove Janssonin hauskat ja omalaatuiset Muumi-hahmot, Nuuskamuikkunen ja Pikku Myy, jotka ovat esillä uusissa aikuisten ja lasten saksissa.

Aikuisten sakset esittelevät alkuperäisen kuvituksen kirjasta “Kuka lohduttaisi Nyytiä?” vuodelta 1960. Vapautta rakastava Nuuskamuikkunen on saksien etupuolella ja helposti pelästyvä Nyyti takapuolella, ja tämä duo antaa leikkisän säväyksen jokapäiväiseen tarinankerrontaan askartelusta päivittäisiin askareisiin.

Vaaleanpunaiset ABC-lasten sakset esittävät pippurista ja rohkeaa Pikku Myytä, jolla on pussillinen aakkosia. Kooltaan 13 cm sakset sopivat täydellisesti lasten pieniin käsiin.

Sekä Taika- että Muumi-sakset valmistetaan Suomessa Fiskarsin tehtaalla Billnäsissä, ja jokainen saksipari testataan käsin.

Taika-sakset ovat saatavilla Fiskarsin verkkokaupassa, Iittala-myymälöissä sekä jälleenmyyjillä 20. marraskuuta 2023 alkaen, ja Muumi-sakset 2. tammikuuta 2024 alkaen.

About Author